PMU/ POWDER BROWS

HVA ER PMU?


Permanent makeup (PMU) er kosmetiske skjønnhetsbehandlinger hvor terapeuten lager tatoveringer som ser ut som sminke.

Varigheten er kortere enn ved andre typer tatoveringer, vanligvis må du ha en såkalt "touch up" fra 1 til 4 år, alder, hudtype, hjemmepleie og området på PMU avgjør dette. Likevel kan du oppnå lengevarende perfekte øyenbryn, leppefarge eller eyeliner hver dag uten at du trenger å sminke deg.

Blant de mest populære formene for permanent makeup er microblading, permanent lipliner og permanente bryn.


PERMANENT MAKEUP

POWDER BROWS, LEPPER & EYELINER


HVA ER POWDER BROWS?


Powder brows er betegnelsen på semi-permanent makeup, der man pigmenterer farge ned i øverste hudlag og oppnår en naturlig farging av hele brynet. Powder brows er også kjent som Ombrebrows, og passer for deg som ønsker å skape en skyggeleggingseffekt fremfor en hårstråeffekt. I enkelte tilfeller kan det også kombineres sammen med Microblading for å oppnå et optimalt resultat.


JEG HAR GAMMEL PMU/

MICROBLADING FRA FØR?


Du kan fint ta Powder Brows over en gammel PMU/Microblading i de aller fleste tilfeller, men det er nødvendig med en konsultasjonstime hvor PMU Artisten kan se over tidligere arbeid, og kartlegge veien videre.

Hvis du har en gammel Microblading kan resultatet bli like bra, da man samkjører "hår-streker" med fyllmasse i farge som gir et vakkert og naturlig resultat med en 3D-effekt.

Eneste haken er at man må spille på lag med det arbeidet som allerede er gjort. 
ER POWDER BROWS FOR MEG?


Powder Brows er et godt alternativ for veldig mange. Har du overnappede bryn som aldri vokser ut igjen? Mangler knekken i overkant av brynet? Er du fornøyd med fasongen på brynene, men skulle ønske de så fyldigere og tettere ut? Har du “hull” i fasongen du vil få fylt ut? Ved alle disse tilfellene, og flere, vil PMU powder brows være et godt alternativ. En eldre, voksen eller tørr hudtype tar best til seg pigment, har du en oljete, fet hudtype, er det vanskeligere for pigmentene å sette seg, og du må belage deg på flere behandlinger, da gjerne 3-4 behandlinger.SMERTE VED PMU?


 PMU blir ofte sammenligner det med vanlig tatovering , men det er det ikke. Som nevnt over vil ikke nålene gå like dypt i huden, noe som vil påvirke hvor mye smerte som oppleves. Behandling kan oppleves som ubehagelig, men ikke uutholdelig. Vi bruker også bedøvelseskrem når vi arbeider, og påføres også underveis for en mest mulig behagelig opplevelse. Hvis du er urolig med tanke på smerte, kan du selvsagt ta noe smertestillende rett før selve timen.
PMU PRISLISTEPMU KONSULTASJON

Ønsker du PMU ta gjerne kontakt med oss, eller book deg en gratis konsultasjon. 


POWDER BROWS

Inkluderer konsultasjon,  Powder Brows behandling samt etterbehandlingsprodukter

3500,-


4-6 UKER REFILL BRYN FØRSTE REFILL

Oppfølgings time innen 6 uker etter første behandling.

1500,-


4-6 UKER REFILL BRYN ANDRE REFILL

Oppfølgings time innen 6 uker etter andre refill behandling.

750,-


PÅFYLL REFILL INNEN 12 MND

Vi anbefaler påfyll innen 12 mnd, for de fleste type bryn. 

1900,-


PÅFYLL REFILL 12 MND +

hvis du øsnker påfyll med bryn som er over 1 år, vil prisen være 3500,- trenger du påfyll etter timen, vil dette være 1500,- samme som ved en ny PMU.

3500,-


PÅFYLL PÅ GAMMEL BRYN PMU FRA ANDRE AKTØRER

3500,-


PMU - EYELINER

Klassisk Eyeliner oppe

3500,-


4-6 UKER REFILL EYELINER

Oppfølgings time innen 6 uker etter første behandling.

1500,-


4-6 UKER REFILL EYELINER ANDRE REFILL

Oppfølgings time innen 6 uker etter andre refill behandling.

750,-


LASH LINER OPP

Tynn liner som følger vippekanten oppe.

2300,-


LASH LINER NED

Tynn liner som følger vippekanten nede.

2300,-


PÅFYLLING INNEN 5 ÅR

2500,-


PÅFYLL PÅ GAMMEL LINER PMU FRA ANDRE AKTØRER

3500,-


PMU - LEPPER

Tatovering av leppekant samt lepper.

4500,-


4-6 UKER REFILL LEPPER

Touch up av Lepper innen 4-6 uker

1500,-


4-6 UKER REFILL LEPPER ANDRE REFILL

Oppfølgings time innen 6 uker etter andre refill behandling.

750,-


PÅFYLL PÅ GAMMEL LEPPE PMU FRA ANDRE AKTØRER

4500,-


Leppemaske hjemmeprodukt (VIKTIG!)

299,-


FØR DU KOMMER TIL PMU TIME:


 • Ikke drikk alkohol dagen før behandling.
 • Kom til behandling med naturlig sminke (dersom du ønsker å vise hvordan du farger dine bryn).
 • Voksing av bryn skal ikke utføres nærmere enn 3 dager før behandling og 14 dager etter. behandlingen.
 • Laser eller annen hårfjerning skal ikke utføres 3-6 uker i forkant eller etterkant av behandlingen.
 • Tar du medisiner og er usikker på om disse vil få konsekvenser for behandlingen, vennligst ta kontakt med fastlegen din for råd.
 • Redd for smerte, kan du ta smertestillende før din time. ETTER PERMANENT MAKE UP TATOVERING:


 • Den første uken etter permanent make up tatovering må du behandle området forsiktig. Du må unngå sterk svetting, varm sauna, svømmebasseng, jacuzzi, sol/solarium. 
 • Ikke ta laser, hudpleiebehandlinger eller noen andre kremer enn foreskrevet, i nærheten av tatoveringen de første 7-14 dagene.
 • Hold brynene mest mulig tørr, og unngå rens den første uken. Blir de våt i dusjen, må du tappe de forsiktig tørr med en ren klut.
 • Ikke plukke, skrubbe eller klø på det tatoverte området, og ikke legge make-up over. Dette kan forårsake arr og infeksjoner.
 • Unngå oppussing eller husarbeid som utsetter deg for mye støv det første døgnet.
 • Unngå nikotin første uken. Du bør ikke innta for mye alkohol, da dette kan føre til tregere sårheeling.
 • Når du smører på tildelt salve/krem må du benytte ren q-tips, eller ha helt rene hender med antibac først. Har du husdyr må du ikke la de slikke deg i ansiktet.
 • Aldri smøre hudfornyende produkter over tatoveringen i ettertid, da det vil gjøre at fargepigmentene forsvinner eller lysnes.
 • Vær alltid nøye med høy solfaktor på din permanent make up i all ettertid! Her gjelder faktor 50.Du informeres om før- og etterbehandling, og vet nå at resultatet vil fremstå mørkt og massivt den første uken. Du må derfor følge prosedyre og stole på prosessen. Du må ikke tro at du bør plukke av eller vaske av fargepigment, om det ser for bredt eller mørkt ut. Hudvevet vil være hovent i mange dager, og tatoveringen vil "krympe" innen et par uker. Vær snill å stol på at det vil bli bra. Vi vet hva vi snakker om. 

Fargen vil avta med 30-70 % de første 3 ukene etter behandling, og du kan ikke ta ny etterfyll før huden er helt tilheelet. Det tar minimum 4 uker. Går vi for tidlig på å tatoverer, kan huden bli skadet.

I enkelte tilfeller kan det se ut som "alt" forsvinner og huden ser lett rosa ut om du har hatt skorper etter tatoveringen. Dette kan være endel av prosessen, og fargen vil fremstå klarere etterhvert når huden gror ordentlig på overflata.FORVENTET RESULTAT AV POWDER BROWS

BEHANDLINGEN?


Powder brows vil i utgangspunktet gi deg et naturlig semi-permanent resultat. I fellesskap finner vi den rette fargen og brynfasongen som passer deg. Vi tar alltid utgangspunkt i dine naturlige bryn og ansiktsproporsjoner. Vær oppmerksom på at det kreves en etterbehandling før vi kan betrakte brynene som helt ferdige. I noen tilfeller vil det også kreves ytterligere en ekstra oppfølgingstime.

Den første tiden etter behandlingen vil fargen være ca 40-70% sterkere enn sluttresultat. Pigmentene bruker omtrent 7 dager på å stabilisere seg.

40-70% av fargen vil falme og bli borte kort tid etter behandlingen, mens det gror. Det tar som regel rundt 10 dager før det blekner. Det er med andre ord ikke det ferdige resultatet du ser like etter behandlingen, det vil alltid måtte være en del mørkere slik at det ferdige resultatet vil ha den riktige fargen. Derfor er det alltid nødvendig med en "Touch up" 4-6 uker etter den første behandlingen for å kunne få det resultatet man ønsker. Flere velger også ta en tredje "Touch up", dette avhenger av bytting av form underveis, problemhud eller en mer deffinert/mørkere farge. HVOR LENGE VARER PMU?


Fargen er semi-permanent noe som betyr at den gradvis forsvinner etter 2-5 år.

Permanent make-up, er en tilføring av farge i huden. Ved en tynn akupunkturnål som går ca 0,6 - 1,3 millimeter ned i huden, tilføres huden varig farge. Denne vil langsomt svekkes og etter hvert forsvinne, alt etter hudens tilstand og beskaffenhet. Jo eldre man er, dess lengre sitter fargen. Leppe- og eyeliner kan bli liggende i 2-4 år før de trenger en refil. Brynene trenger som regel en årlig refil for å opprettholde resultatet man ønsker.KONTRAINDIKASJON/

FORSIKTIGHETSREGLER:


Vi behandler ikke ved aktiv infeksjon i huden, åpne sår, eller dersom du i løpet av de siste 3 månedene har brukt aknemedisin, er allergisk mot noen av midlene som brukes, eller er gravid eller ammede. Går man på blodfortynnende medisiner, så anbefales det at man tar en pause på 3 dagen innen behandling.


PMU LEPPER


Vakre lepper med permanent makeup Det er mye vi kan hjelpe til med for at du skal få en ramme rundt smilet ditt som gjør deg glad! Forsterkning av kontur, visuell forstørring, innfarging av hele lepper, highlighting.En uttrykksfull munn har til alle tider vært forbundet med ungdom og skjønnhet, og det er naturlig at vi kan savne den rosenrøde og fyldige munnen vi kanskje hadde da vi var yngre. Konturene viskes mer ut med årene og en utfylling av leppefargen vil derfor ofte gi en visuelt forstørret munn. Permanent leppelinje vil dessuten forhindre eventuell leppestift i å “blø” på huden rundt leppene.Behandling vil starte med en konsultasjon om form og farge etter valg som kunde og permanent makeup artist har gjort sammen. Med permanent makeup kan vi skape fyldigere lepper langt mer effektivt enn botox eller fyllstoff kan. Det er egentlig det eneste som effektivt kan rette opp asymmetriske lepper.


HVORFOR VELGE PMU LEPPER?


• Ønsker en forsterket leppekontur

• Har ujevne lepper pga rynker eller skader

• Har smale lepper og vil ha dem forstørret

• Har fargeløse lepper

• Vil rette opp skjeve lepper

•Reagerer på smink, eller kun ønsker en friskere farge på leppen

•Naturlig resultatPMU EYELINER

 

Eyelineren legges helt inntil vippekanten, og man kan velge forskjellig tykkelse etter behov og ønske. Eyeliner kan tatoveres både på øvre og nedre øyelokk, og man sitter igjen med et vakkert resultat. Du kan også velge Lashliner som kun følger din naturlige vippekant uten vinge eller ekstra tykkelse. 


 • Før eyeliner tatovering kan du ikke bruke vippeserum eller vippeextentions. Serum bør sluttes med 1 uke før, og ikke brukes før 3 uker etter endt behandling. Vippeextentions må fjernes minumum 48 timer før behandling, og ikke påsettes før 3 uker etter endt behandling.
 • Unngå bruk av vannfast maskara og øyemakeup fjerner med olje 1 uke før behandling.
 • Kontaktlinser må tas ut før behandling, husk å ta med briller.
 • Etter eyeliner tatovering kan de som plages med tørre øyne ifra før, kjenne seg litt mer tørr i noen dager. Da anbefales smørende øyedråper kjøpt hos optiker eller apotek. Massér øyelokkene forsiktig og legg på varme omslag, så vil de naturlige lipidene i øyelokket smøre naturlig. NB! PMU av eyeliner kan ikke utføres dersom du har vippeextensions – disse må eventuelt fjernes før behandlingSLUTTRESULTATET AVHENGER AV DEG


Når du forlater pmu-behandlingen er tatovering blitt utført som den skal. Bryntato/hårpåtegningen, eyeliner eller leppetatoveringen er som den skal se ut når du går. Fargepigmenter er implantert i huden, og kan ikke bare "forsvinne" av seg selv. Vi ser at mange "bare ikke klarer" å la være og plukke på, vaske eller smøre masse krem på tatoveringen. Vi ser da at tatoveringen tilheeles veldig sakte og dårlig.  Så vær forsiktig og følg etterbehandlingen til punkt og prikke.

Hvordan kroppen og huden din tilheeler tatoveringen er utenfor pmu-artistens kontroll. Dette er 100 % kroppen din sin jobb. Dette gjelder også når tatoveringen svekkes, det blir sårhet eller svak/rar farge. Det er ditt eget ansvar å ta vare på og følge opp etterbehandling. Husk alltid å beskytte huden med spf. 50 . Det er ikke vårt ansvar om tatovering ikke skulle holde på din hud, da vi ikke har noen kontroll på hva du gjør med tatoveringen etter du har fått den, og hvordan din hud holder på farge. 

Permanent make up er en kunst, ikke vitenskap. Alle klienters resultat varierer, og det er hos enkelte behov for fortsatt bruk av noe make up over, selv etter alle etterfyll, på grunn av svakt fargeopptak i huden.  • Pigment kan feste seg dårligere på hard, sår, skadet eller fet hud.
 • Vi tatoverer ikke på gravide eller full-ammende kvinner.
 • Det er ingen reklamasjonrett på tatovering, og det er ingen refusjon etter pmu behandling.
 • Aldersgrense 18 år, med unntak ved Alopecia eller andre sykdommer som gir hårtap. Da kreves det at foresatte er med til tatoveringen.
 • Vi tar før og etterbilder av det tatoverte området. Dette brukes ofte i bildefremvisning på sosiale medier, men da er du informert om det først.
 • Om du ikke ønsker å ha bildet offentlig sier du bare ifra når du er hos oss på første behandling.